11/1/08

EU demana un augment dels sous, per llei, igual a la inflació

La candidata d’Esquerra Unida denuncia que “a Castelló s’agreuja la situació perquè les hipoteques han pujat molt més que a la resta d’Espanya i a més les taxes municipals s’han incrementat al voltant del 20%”
Concha Amorós, cap de llista d’Esquerra Unida al Congrés per Castelló, explica que “EU proposarà en el congrés dels diputats una iniciativa per tal que automàticament els sous s’incrementen tant com els preus”
Segons la candidata d’esquerres “cada família gastarà aquest nou any al voltant de 1.000 euros més que l’anterior en productes bàsics. Això vol dir que cada mes pagarem pel menjar, la llum, l’aigua i el transport, 90 euros més que al 2007. Açò provocarà que moltes famílies no puguen arribar a final de mes”. Totes aquestes dades han sigut extretes del darrer informe de la Unió de Consumidors d’Espanya.
Amorós recorda que “en aquest moments al País Valencià hi ha un 20% de persones que viuen sota el llindar de la pobresa, xifra que, desgraciadament, augmentarà aquest 2008”
Amorós recrimina que “mentre l’ IPC ha pujat un 4,3% els sous només pugen de mitja un 2%. És l’exemple més clar de com els treballadors i treballadores estem perdent poder adquisitiu”
Des d’Esquerra Unida s’acusa al PSOE de “practicar una política fiscal que beneficia a les classes més afavorides en lloc de redistribuir la riquesa”
La candidata d’Esquerra Unida explica que “la llum i el gas han pujat pràcticament un 5% per a tot l’estat”, però segons Amorós “el cas de Castelló és encara més greu ja que a la nostra ciutat les hipoteques han pujat un 8%, molt més que a la resta d’Espanya i a més el PP ha aprovat un augment dels impostos i les taxes municipals s’han incrementat al voltant del 20%”

No hay comentarios: