3/2/08

Amorós: “Els i les joves de Catelló destinen el 57’7% del sou a pagar la hipoteca”

Concha Amorós, candidata d’EU al Congrés: “La temporalitat (46’5%), l’atur (10’6%), els salaris baixos (1.029 euros bruts al mes) i els preus de les vivendes (191.450 euros) fan impossible l’emancipació”
La candidata d’Esquerra Unida al Congrés, Concha Amorós, ha denunciat avui que els habitatges continuen sent un objecte de luxe per a la immensa majoria de joves i de la classe treballadora.
El preu mitjà d’una vivenda nova a les comarques de Castelló és de 191.450 euros i de segona mà de 153.500,00 euros. Això suposa que els joves ja han de destinar el 57’7% del seu sou a l’adquisició d’una casa perquè els seus sou mitjans són de 1.029 euros bruts mensuals (1.124 els homes i 907 les dones). Sempre segons dades del Observatori Jove de Vivenda per a Castelló elaborat pel Consell de la Joventut d’Espanya.
A més, Amorós senyala que la temporalitat entre les persones entre 18 i 35 anys afecta al 46’5% del total (quinze punts per sobre de la mitjana) i l’atur al 10’6% (també sensiblement per damunt de la resta de trams d’edat): “Entre la temporalitat, l’atur, els salaris baixos i els alts preus de les vivendes; l’emancipació de la joventut és senzillament una quimera”
Per això, des d’Esquerra Unida es considera que les darreres mesures posades en marxa pel govern de Zapatero (ajudes directes al lloguer) són molt insuficients: “La posada en marxa del ministeri de vivenda ha estat un fracàs absolut, a les vivendes de 30 metres quadrats ha seguit una política de subvencions directes que no resolen el problema. De fet les subvencions acaben beneficiant realment als grans propietaris perquè estan pujant els preus dels lloguers per aprofitar-se de les ajudes als joves”
“Un govern vertaderament d’esquerres hauria d’intervenir decididament des de l’administració en la construcció d’habitatges a preu de cost, perquè –segons recorda Amorós– la vivenda és un dret bàsic reconegut a la constitució que quatre especuladors sense escrúpols estan arravatant a la majoria de la societat amb el vist-i-plau de les administració autonòmica i central en mans del PP i del PSOE respectivament. Definitivament, Zapatero li ha fallat a les generacions més joves”

No hay comentarios: