15/2/08

Amorós: “Les grans empreses estan furtant l’aigua als llauradors”

Concha Amorós, candidata d’EU al congrés, critica que el PP i el PSOE estan sent protagonistes d’un debat estèril, “perquè l’arrel del problema no és com dur més aigua al País Valencià, sinó cóm gastem l’aigua que tenim ací”.
Concha Amorós, cap de llista d’EU al congrés dels diputats, recorda que la passada legislatura el PSOE va aprovar una llei del sòl “totalment insuficient, perquè com els passa sempre, quan arriba l’hora de plantar-li cara a determinats poders fan marxa enrere”.
Amorós proposarà en el Congrés una modificació de la llei del sòl, perquè “aquesta llei tindria que servir per a protegir als agricultors de les grans empreses que els furten l’aigua per a fer camps de golf, hotels i urbanitzacions de luxe”.
Segons la candidata d’esquerres “no es pot permetre que mentre en alguns pobles de l’interior de Castelló tenen carències hídriques i sofreixen tallades d’aigua tots els estius, hi haja una projecció de fer 14 camps de golf en les comarques del nord. I el problema no son només els camps de golf sinó tot el que els envolta, urbanitzacions, hotels,etc...”
“Per a que no falte aigua per al consum humà, agrícola o industrial, no fa falta grans obres de transvasament o dessaladores, bastaria amb una bona llei que impedisca que les empreses constructores facen i desfacen per tot el territori tenint en compte únicament els seus interessos econòmics”
Amorós critica que el PP i el PSOE estan sent protagonistes d’un debat estèril, “perquè l’arrel del problema no és com dur més aigua al País Valencià, sinó cóm gastem o malgastem l’aigua que tenim ací. Amb un ús racional i unes lleis que no estigueren al servei d’uns pocs amb molta influència, no tindríem problemes hídrics”.
Amorós proposarà que la llei impedisca construir milers d’adossats, camps de golf i parcs temàtics si no hi ha un informe de les confederacions que certifique la suficiència hídrica. En estos moments este informe no és vinculant.

No hay comentarios: