18/2/08

EU augmentarà el salari mínim a 1.100 euros i reduirà la jornada laboral a 35 hores a la setmana

Concha Amorós, candidata d’Esquerra Unida per Castelló: “A Castelló, només en gener 2.181 persones van perdre la feina ja en són 19.760 els qui engreixen la cua de l’atur”
Aquest matí, Concha Amorós, que encapçala la candidatura d’EU Congrés, ha fet balanç de la política laboral del govern socialista a la darrera legislatura que considera “continuista” amb la de l’executiu del PP: “No ha canviat pràcticament res, Solbes i Rato són dos germans siamesos, neoliberals fins a la medul·la. Tots dos han estat al capdavant de l’economia espanyola als darrers setze anys i, quan no, han continuat decidint des d’altres esferes superiors (la Comissió Europea i el Fons Monetari Internacional)”.
Per això, considera imprescindible un canvi “substancial”, introduint propostes “vertaderament d’esquerres” per tal de “començar a redistribuir i això significa reduir els beneficis del capital per tal d’augmentar els ingressos dels treballadors i de les treballadores”.
Tres són les propostes fonamentals de la formació d’esquerres per tal d’abastar aquest objectiu: “L’augment del salari mínim fins a 1.100 que representa el 60% del salari mig i un sou que comença a ser mínimament digne” i junt a d’això “la reducció de la jornada laboral a 35 hores i l’eliminació de tots els contractes abusius per tal de transformar en indefinits i a temps complet a la immensa majoria”.
Amorós recorda que a les comarques de Castelló l’atur ha augmentat exponencialment i sense parar als darrers quatre mesos “només en gener 2.181 persones van perdre la feina (un augment del 12,41%) i ja en són 19.760 els qui engreixen la cua de l’atur”.
“Ara que venen les baques flaques és el moment de repartir el treball, per a que tots i totes tingam una feina digna, i augmentar els salaris mínims”.
Amorós critica que “durant anys de bonança econòmica els quatre grans empresaris i especuladors de sempre han vingut guanyant ingents quantitats de diners de manera indecent i ara, quan les coses pinten malament pretenen que siga la classe treballadora qui carregue amb les conseqüències”.

No hay comentarios: