10/3/08

Esquerra Unida de Castelló agraeix el recolzament dels 6.602 votants

Concha Amorós, cap de llista al Congrés, felicita al partit socialista i lamenta “profundament” els resultats, al País Valencià, del Partit Popular “de la corrupció i la privatització”
Aquest matí, Concha Amorós, cap de llista d’Esquerra Unida al Congrés, ha fet una primera valoració sobre els resultats electorals, a l’espera d’una reflexió col·lectiva més acurada. En primer lloc, Amorós ha volgut felicitar al PSOE per al seua victòria, tot advertir que “fiscalitzarem la seua gestió des del primer dia, criticant les polítiques que no afavorisquen als treballadors i a les treballadores”.
De la mateixa manera, la cap de llista d’Esquerra Unida ha lamentat “profundament” la solidesa electoral del Partit Popular a Castelló i al conjunt del País Valencià: “El partit de la corrupció, de la desfeta ecològica i de la privatització de serveis bàsics manté a les nostres comarques una força incomprensible per a qualsevol observador, no sols d’esquerres, sinó mínimament democràtic”.
Però la major part de la seues paraules han estat destinades a valorar “els dolents resultats d’Esquerra Unida” que “responen a múltiples raons de caire estructural i conjuntural, però fonamentalment a la feblesa del moviment obrer, i de la resta de moviments socials, que no hem sabut recolzar des de l’esquerra política”.
Amorós considera que “el nostre fracàs és el del conjunt de l’esquerra alternativa que a hores d’ara està òrfena de referent” per això la primera tasca a realitzar és “de reconstrucció d’un projecte d’emancipació creïble, arrelat als problemes de la gent i que no siga subsidiari de les polítiques alienes”.
Des d’Esquerra Unida de Castelló s’ha fet un balanç “negatiu” de la darrera legislatura: “2 de cada 3 assalariats cobra menys de mil euros al mes, les pensions són de misèria i els preus dels aliments, i especialment de les vivendes, no fa més que créixer. Però nosaltres no hem estat capaços de fer veure aquesta realitat a la ciutadania”.
Però el primer pensament de la candidata d’Esquerra Unida ha estat per als “6.602 votants de les nostres comarques i per al quasi un milió de recolzaments a nivell estatal. Centenars de milers de persones que assisteixen atònites a una injustícia indescriptible on el 4% dels vots només representen 2 diputats, mentre el 40% del PP són 156 i el 3% de CiU són 11 diputats”.

No hay comentarios: