2/3/08

Esquerra Unida exigeix el 0’7% per a cooperació, que altres partits han promès però sempre han incomplit

La candidata de la coalició EUPV-IR al Congrés per Castelló, Concha Amorós, ha criticat la incoherència de l’acció exterior del govern de Zapatero, “que dona amb una mà el que lleva amb l’altra”.
Concha Amorós destaca la contribució de la seua formació a la millora de la política de cooperació internacional al desenvolupament: “IU ha incidit en el Congrés en el creixement quantitatiu dels fons pressupostaris per a cooperació, i en la millora qualitativa d’aquesta política, orientada a lluitar contra la desigualtat i la pobresa”.
Malgrat eixos avanços, encara hi ha coses que romanen sense complir, com “el compromís de destinar el 0’7% del PIB a cooperació amb els països empobrits, que una i altra vegada els partits majoritaris inclouen en la seua propaganda electoral però després incompleixen en la seua acció de govern”, critica Amorós.
Per a la candidata d’Esquerra Unida, “no es tracta sols d’incrementar l’ajuda sinó també, i principalment, d’establir un marc que garantisca la coherència de tota la política exterior, en totes les seues facetes: la diplomàtica, la comercial, la migratòria i la militar. Perquè no té sentit que el que es dona amb una mà es lleve amb l’altra, amb polítiques comercials basades en la imposició del fort sobre el feble, com és el cas de l’actuació de les empreses multinacionals espanyoles”. Amorós exigeix que es tinguen clares les aliances i les prioritats: “el govern espanyol no ha d’estar per defensar els interessos d’una Repsol o una Telefònica, sinó per recolzar el desenvolupament econòmic i socials dels pobles”.
Esquerra Unida també és molt crítica amb el fet que “les intervencions militars se’n porten una bona part del pressupost públic i únicament serveixen als interessos de la geopolítica dels Estats Units”, comenta Amorós en referència a la presència de tropes espanyoles a l’Afganistan.

No hay comentarios: