19/7/08

El col•lectiu local d’Esquerra Unida pinta un mural republicà a la ciutat de Castelló

La formació d’esquerres anuncia una campanya “contundent” en favor de la III República i per drets bàsics com el de la llibertat d’expressió “tan trepitjats a aquesta ciutat”
El col·lectiu local d’Esquerra Unida ha pintat aquests dies un mural en favor de la III República. En paraules de la coordinadora local Concha Amorós “es tracta d’una modesta aportació a un debat esborrat dels circuits oficials per la tirania del pensament únic”.
“El mural –diu Amorós– no és més que un primer pas en un seguit d’accions que Esquerra Unida té preparades per tal de traslladar al conjunt de la ciutadania la nostra aposta por un model de societat més just, igualitari i solidari”.
La coordinadora ha participat en la confecció junt a altres membres del col·lectiu com Marina Albiol, diputada autonòmica de la formació d’esquerres, qui ha anunciat “una ofensiva contundent per la III República i per un dret tan bàsic com de la de la llibertat d’expressió que està sent maltractat i trepitjant constantment a la nostra ciutat”.
Sobre aquest extrem, Amorós considera que l’administració local està reduint els espais públics i de llibertat de comunicació “fins al punt d’haver aprovat una ordenança prohibicionista que consisteix en perseguir qualsevol activitat en l’espai públic que no estiga dirigida i ideològicament manipulada pel Partit Popular i la resta de la dreta”.
El mateix dia que s’ha conegut l’atemptat contra la placa homenatge a Francesc González Germà, primer alcalde republicà de la ciutat, Esquerra Unida ha volgut fer evident la persistència de l’ideari republicà i posar de manifest que continua existint a Castelló una reivindicació tan bàsica com la de major democràcia i llibertat.

No hay comentarios: