11/2/08

Concha Amorós exigeix urgentment la separació entre Església i Estat

La candidata d’Esquerra Unida i Republicana, Concha Amorós, manifesta que en un estat democràtic, “el laïcisme és imprescindible. Cap religió pot tenir privilegis ni deu ser finançada per l’Estat”
Amorós reclama que el Concordat amb la Santa Seu siga denunciat i revisat de manera urgent. “I amb ell, els privilegis econòmics i fiscals i els concerts educatius que mantenen una separació clasista i atorguen privilegis de contractació i laborals per al professorat de religió, que es contractat fixe sense oposicions i nomenat per els bisbat”.
Segons la candidata d’EUPV per Castelló, la religió deu eixir de les escoles. “Deu ser una assignatura voluntària i impartida a les esglésies, les mesquites, o les sinagogues. En un Estat laic i democràtic determinats procediments heretats deuen ser superats, com per exemple els cerimonials de presa de possessió en l’Administració i institucions públiques què necessiten llevar-se els lastres religiosos que conserven encara”.
Amorós reclama la necessitat d’una reglamentació i d’una obertura d’un Registre de l’Apostasia “què evite les dificultats i obstacles, de vegades insuperables, que posen les jerarquies religioses per a “donar-se de baixa” d’un “registro de dades” que manté l’Església per a justificar els seus privilegis i que, com els de qualsevol organització, deu estar subjecte a la Llei de Protecció de dades i el lliure i fàcil dret de desinscripció”, manifesta la candidata d’EUPV.

No hay comentarios: