12/2/08

Amorós asegura que el serrallo contamina l’atmosfera i la mar per sobre del límits legals

Concha Amorós, candidata d’EU per Castelló al Congrés, acusa al PP i al PSOE “d’afavorir l’ampliació del polígon del Serrallo en contra de la legislació vigent propiciant un greu problema de salut pública”
Després de conèixer el contingut de l’informe de Greenpeace on es posa de relleu el gran focus de contaminació que representa el Serrallo, la candidata d’EU, Concha Amorós, ha recordat que tant les administracions en mans del PP (ajuntaments de Castelló i Almassora i Generalitat Valenciana) com les del PSOE (govern central) “estan agreujant la situació al permetre l’ampliació del polígon que, a hores d’ara, ja incompleix la distància mínima de seguretat i estan apropant les indústries perilloses a la població”.
Amorós ha recordat que les instal·lacions en funcionament actualment no respecten els mínim legals en quant a emissions i distàncies: “Estem parlant d’un problema de salut pública de primera magnitud; no és només l'efecte problemes que a primer cop ens poden semblar llunyans com el calfament global del planeta, sinó que les emissions de CO2 atempten directament contra la salut no només de la gent de Castelló, el Grau o Almassora, sinó de bona part de la província".
La candidata d’EU al Congrés ha reclamat que es paralitze immediatament l'ampliació del polígon, que es respecte la distància mínima de 2.000m dels nuclis de població respecte a la zona, i per tant, no s'autorize cap actuació urbanística per menuda que siga en eixe perímetre. Així com “fer complir la llei a les industries que ja estan instal·lades, inspeccionant que tinguen tots els filtres en regla, mesurant periòdicament les emissions atmosfèriques, i elaborant un protocol d'emergència per saber com reaccionar en casos de possible accident”
L’informe de l’organització ecologista explica que la contaminació atmosfèrica provoca 16.000 morts prematures a l’Estat espanyol, cosa que representa 10 vegades més que la mortalitat pels accidents de trànsit, i aquesta no és l’única dada preocupant perquè “els vessaments constants a la mar d’hidrocarburs provocats pel transport de la refineria de BP a Castelló està provocant greus perjudicis als ecosistemes de la mar i, per tant, també a la pesca”.

3 comentarios:

Anónimo dijo...

VIVA EL COMUNISMO!!!!

http://www.es.amnesty.org/paises/china/pagina/pena-de-muerte/

Sinvergüenzas!

Anónimo dijo...

Abajo el comunismo.
Trasnochados!!! Viva la socialdemocracia!!!

Viva el PSOE!!!

http://web.es.amnesty.org/china/

Troppinhaus dijo...

A estos anónimos, simplemente podríis identificaros de algún modo (más que nada para poder referirse a una u otra persona si alguien quiere responder a vuestros comentarios). También añadir que el comunismo marxista-leninista, al menos en su idea original, está bastante desfasado y sigue ideales demasiado utópicos que son fácilmente desviables. En cambio el comunismo reformista, que puede convivir con la democracia, no es una mala opción.

Además, EU-IR es una coalición en la que no sólo hay comunistas, sino que hay también otras corrientes políticas, como izquierda democrática, izquierda verde, republicanos de izquierda, y radical-socialistas, entre otros. Ah, y el PSOE, por mucho que se camufle, hace años que dejó de ser un partido socialdemocrático, y aunque ZP ha intentado llevarlo un poco hacia la izquierda, en mi opinión sigue la linea centrista de los últimos años de Felipe González. Hay más socialdemocracia en algunos sectores de IU y de IR que en el PSOE, pero esto es una modesta opinión, sin ánimos de ofender.