13/2/08

EU considera que els nouvinguts han de tenir els mateixos drets, també el del vot

Concha Amorós, candidata d’EU al Congrés, acusa a populars i socialistes de “perpetrar un autèntic genocidi davant de les nostres costes amb la llei d’estrangeria”
Concha Amorós, cap de llista d’Esquerra Unida per Castelló al Congrés dels Diputats, ha valorat les polítiques d’immigració del PSOE i del PP i ha desgranat, igualment, el programa de la formació d’esquerres en aquesta matèria per a la propera legislatura.
En primer lloc, Amorós aposta per la derogació de l’actual llei d’estrangeria, una llei aprovada pel Partit Popular i mantinguda pels socialistes, que considera “xenòfoba, excloent i contraria als drets humans”. A més recorda que impedeix que persones que estan vivint i treballant al nostre país voten als seus representats: “Si no se’ls negaren els seus drets el PP no s’atreviria a criminalitzar-los com ho fa”.
Amorós acusa al PP “d’enlairar la bandera del racisme i la xenofòbia per atraure els vots de la por amb la proposta d’un carnet per punts, mentre el PSOE recorda que la majoria de propostes repressores ja les han posat ells en marxa”.
Per a la candidata d’esquerres els dos partits majoritaris mantenen als immigrants sense papers” per poder tindre mà d’obra barata. Els immigrants i les immigrants després d’arribar ací, moltes vegades jugant-se la vida, es converteixen en esclaus degut a les polítiques racistes aplicades pel govern central i autonòmic. Mantenen a centenars de milers de persones pràcticament en la clandestinitat per poder explotar-los impunement i pressionar la resta de treballadors i treballadores per a que accepten pitjor condicions laborals”.
Des d’EU es recupera el lema de ningun ser humà és il·legal per demanar papers per a totes i per a tots, “perquè qui viu i treballa amb nosaltres ha de tenir els mateixos drets que la resta ja que compleix les mateixes obligacions”
Amorós ha afirmat que “el que està passant front a les nostres costes, amb milers de morts, és un genocidi del que haurà de respondre Zapatero i la resta de governants europeus”

No hay comentarios: