13/2/08

EU condemna les darrers agressions neonazis i proposa una llei contra el racisme i la intolerància

Concha Amorós, candidata d’EU per Castelló al Congrés, assegura que “els grups neonazis, feixistes i racistes se senten envalentonats després de sentir el discurs xenòfob del PP” i reclama a la subdelegació de govern que actue “d’una vegada per totes”
Esquerra Unida de Castelló es solidaritza amb les víctimes de la violència neonazi, especialment després de l’agressió patida per un jove el passat cap de setmana. I la seua candidata al Congrés dels Diputats, Concha Amorós, assegura que “els grups neonazis, feixistes i racistes se senten envalentonats després de sentir el discurs xenòfob del Partit Popular”.
“L’actitud irresponsable amb que actuen els dirigents de la dreta espanyola està animant a aquests grupuscles d’indesitjables. L’odi que es dedueix de propostes com el contracte per a immigrants està calant a l’Estat espanyol. Al feixisme de sempre s’uneix el populisme xenòfob, l’integrisme fonamentalista, el neonazisme i l’ultranacionalisme alimentant un magma sobre el que ningú actua de manera decidida”.
Amorós assegura que les nombroses agressions feixistes i racistes a Castelló “estan ben documentades” tal i com reflexa l’Informe Raxen que elabora el ‘Movimiento contra la Intolerancia’ que mostra només una part “perquè moltes vegades els fets no salten a l’opinió pública” i a pesar d’això “la passivitat ha estat la nota predominant” per això Esquerra Unida insta a la subdelegació del govern a actuar amb celeritat.
La candidata d’esquerres considera imprescindible elaborar una Llei Integral front al Racisme i la Intolerància: “Una llei que impulse la sensibilització educativa, cultural i mediàtica; que recolze la legislació penal, civil i processal; que aporte coneixement i eficàcia a jutges i fiscals, i que, en definitiva, protegisca a les persones, col·lectius i a la societat en general contra el fanatisme”.
“A la lluita front al racisme, la xenofòbia, l’antisemitisme, la islamofòbia i altres formes d’intolerància se l’ha de dotar d’instruments legals, humans i materials suficients que fins ara no s’han vist a cap lloc”, Amorós posa com a exemple el fet que els partits de l’extrema dreta “estiguen presents a les eleccions” posant de manifest una vegada més que “la llei de partits és un instrument inútil que s’aplica d’acord amb els interessos electorals de torn”.

No hay comentarios: