8/2/08

EU reclamarà al Congrés un referèndum sobre monarquia o república

Concha Amorós, candidata d’EU per Castelló, considera “inacceptable” que la família reial continue “gaudint de privilegis que conculquen els drets fonamentals de la resta de la ciutadania”
La cap de llista d’Esquerra Unida per Castelló assegura que “la veu dels republicans i les republicanes se sentirà amb més força que mai al Congrés dels Diputats” i adverteix que “reivindicar la República no és un exercici de nostàlgia sinó una reivindicació amb plena vigència al segle XXI. Elegir mitjançant el vot al màxim representant de l'Estat, no és cap capritx, és una imperiosa necessitat de salut democràtica”.
Per això, Amorós avança que demanarà al Congrés la convocatòria d’un plebiscit per tal que els ciutadans i les ciutadanes puguen dir la seua i “triar lliurement entre monarquia o república. Un debat que ens va ser usurpat a al transició frustrada perquè Franco ho va deixar tot nugat i ben nugat amb la imposició dels seu successor”.
Però també adverteix que “els valors republicans van molt més enllà del model d’Estat. República significa, en primer lloc democràcia, perquè si no se'ns reconeixen tots els nostres drets individuals i col·lectius podrem parlar de dictadura o de despotisme, però no mai de democràcia plana. Però també vol dir llibertat, igualtat i solidaritat. Un sistema just, un camí cap a l'emancipació”.
Igualment, la candidata d’esquerres considera “inacceptable” que la família reial continue “gaudint de privilegis que conculquen els drets fonamentals de la resta de la ciutadania”. EU impulsarà l’eliminació del delicte d’injúries al rei: “És inconcebible que a aquestes altures del segle XXI es continue condemnant a gent pel fet d’exercir el seu dret a la lliure expressió”, tal i com ve passant als darrers mesos.
Amorós considera que “la tricolor espanta als del pensament únic. En primer lloc, preocupa i molt a la monarquia, perquè els republicans ens oposem a que el cap de l'Estat ho siga a causa del seu particular codi genètic. Però també amenaça als qui tenen segrestada la democràcia a punta de bitllets”.

1 comentario:

Troppinhaus dijo...

Feia falta gent com vosté, defensant les llibertats i la República. Tenia dubtes abans de conéixer les candidatures, però ara sé que la gran alternativa en Castelló sou vosaltres! Us desitjo el millor en les eleccions, i ja teniu un votant més!