3/3/08

Esquerra Unida es compromet amb les reivindicacions dels joves per un habitatge digne

La candidata al Congrés de la coalició Esquerra Unida i Republicana (EUPV-IR) per Castelló assegura que la callada per resposta del PSOE i el PP en matèria d’habitatge es deu a que les seues polítiques “han fracassat”. Amorós recorda la necessària proposta de Llamazares d’imposar una taxa sobre els beneficis dels bancs.
Aquest cap de setmana s’han celebrat a moltes ciutats espanyoles manifestacions a favor d’una vivenda digna. “IU és l’única força política que ha estat als carrers, recolçant les reivindicacions dels joves”, afirma Concha Amorós.
La candidata al Congrés per Castelló ha explicat la seria preocupació d’EUPV per la situació de l’accés a l’habitatge dels ciutadans i ciutadanes, “especialment les persones joves, que encara ho tenen més difícil perquè viuen amb precaris sous que no es permeten moltes vegades accedir a una vivenda digna”.
Concha Amorós ha criticat “el silenci del PP i del PSOE durant la campanya sobre el problema de l’habitatge, el que és significatiu del fracàs de les seues polítiques”. La candidata opina que “els dos grans partits únicament han fet propaganda amb unes ajudes clarament insuficients, però han demostrat estar al costat dels promotors i dels constructors, en incrementar varies vegades els preus màxims de les Vivendes de Protecció Oficial”.
Amorós recorda la necessitat d’implantar una proposta com l’anunciada per Gaspar Llamazares, en la què s’impose una taxa sobre els beneficis extraordinaris de la banca per finançar polítiques que garantisquen el dret constitucional a una vivenda digna.
La candidata d’EUPV a més ha insistit de nou en que el model de vivenda que és imprescindible per a ajudar als joves el de “la vivenda a preu de cost, perquè això permet a la gent tenir un habitatge digne”.

No hay comentarios: