26/6/08

Amorós exigeix al PP i al PSOE que donen la veu a la ciutadania en el debat de l’estat de la ciutat

Concha Amorós, coordinadora d’EU, critica la falta de participació en l’ajuntament, “suposadament deuria ser la casa del poble però és una institució on els ciutadans ‘de a peu’ no pinten res”
La coordinadora del col·lectiu d’EU de Castelló, Concha Amorós, exigeix als dos partits majoritaris que en el debat sobre l’estat de la ciutat els protagonistes siguen les associacions de veïns i veïnes, les plataformes ciutadanes i la resta de col·lectius organitzats a Castelló.
Amorós assegura que “si realment hi ha alguna intenció de tindre un debat obert sobre les necessitats de les persones que viuen a Castelló el debat no pot convertir-se, com la resta, en un enfrontament fictici entre els partits polítics, que no estan defensant allò que li convé al poble, sinó que únicament defensen interessos partidistes”. “Han de ser les associacions ciutadanes les que exposen en aquest debat allò que realment importa als veïns i veïnes de Castelló, que normalment no coincideix amb el que es debateix al consistori.
“Amorós aposta per què en aquest debat els joves exposen les seues dificultats per accedir a un habitatge digne, o la falta d’alternatives públiques i gratuïtes d’oci i cultura, per què els discapacitats psíquics denuncien que no hi ha cap vivenda tutelada a la ciutat, per que les dones li expliquen a l’alcalde de Castelló que la seua falta de voluntat política per posar escoles infantils públiques i residències per a la gent major impedeix la seua incorporació al mercat laboral.
Des d’EU demanen que les associacions de veïns i veïnes puguen exposar en aquest debat les necessitats dels diferents barris, la manca de zones verdes, de parcs per als més menuts, de carrils bici o la dolenta comunicació amb transports públic dels barris perifèrics amb el centre de la ciutat. Així com que les associacions de pares i mares d’alumnes puguen denunciar les males condicions de molts centres educatius en Castelló, on s’estudia en barracons.
La dirigent d’esquerres ha criticat la falta de participació en l’ajuntament de Castelló, “suposadament deuria ser la casa del poble però en aquests moments és una institució que està d’esquenes als castellonencs i castellonenques, on els ciutadans ‘de a peu’ no pinten res”.

No hay comentarios: