5/2/08

En nom de qui?

La jerarquia catòlica ha entrat en campanya per “ensenyar-nos” a votar. Aquests dies estan difonent un missatge on diuen que els malalts terminals han de morir amb dolor, que els homosexuals han de tornar a l’armari i que la pau no és possible al País Basc. Un discurs recobert de moralitat on amaguen els vertaders interessos.
Rouco Varela, Garcia-Gasco i companyia no diuen la veritat, i això està molt lleig sent qui són. En realitat demanen el vot per a la dreta per a que no perille el seu negoci, que res té a veure amb qüestions celestials sinó molt mundanes.
L’oligopoli de l’educació concertada, l’assignatura de religió, els privilegis fiscals del seu patrimoni i una gran part del pastís de l’IRPF suposen milers de milions d’euros que estan disposats a defensar siga com siga. Ho fan cada dia els seus radiopredicadors a la COPE de manera poc piadosa, també cal dir-ho. Però a un mes de les eleccions calia reforçar el missatge fent-ho encara més explícit.
Els bisbes no obrien la boca per parlar de democràcia quan el Caudillo passejava sota pali i signava condemnes de mort de presos polítics. Sí ho feien les organitzacions de base de l’església catòlica i de manera molt valenta. Però la jerarquia mai ha estat del costat dels treballadores i de les treballadores, ni hui ni abans. I, ara, en nom de qui parlen?
Afortunadament, la immensa majoria de creients ni tan sols els escolta. S’han convertit en una extravagància allunyada de la realitat, una atracció de fira que res té a veure amb la vertadera Església. Aquella que conformen milions de persones que el dia 9 votaran el que creguen, sense escoltar els xantatges de la Conferència Episcopal.

No hay comentarios: